Az óvoda: 

Az óvoda épülete 1920-ban épült. 1946-ban az épület a járási kórház tulajdonává vált, ekkor nyitották meg benne a bölcsőde-óvodát, ill. „hetes óvodaként”, azaz hétköznapi bentlakásos óvodaként is működött 3 csoporttal, 50-60 gyermekkel.

1985-ben az intézmény vezetését a járási oktatási osztály vette át, mely továbbra is 3 csoporttal működött. A 90-es években a rossz gazdasági helyzet miatt azonban csak 2 csoportot tudtak fenntartani, így csökkentették a dolgozók létszámát is.

2012-ben a Keleti Partnerség Program keretében az intézmény egy melléképülettel bővült, melyben a bölcsődei csoport és a konyha kapott helyett.

A fejlesztés: 
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program révén a következő felújítások kerültek megvalósításra: a főépület külső hőszigetelése és festése, a csoportszobák teljes körű felújítása, mely magában foglalja a padlóburkolat cseréjét, a falak festését; megtörtént a fűtésrendszer korszerűsítése, az alagsorban mosókonyha és raktárhelyiség került kialakításra. A melléképület, melyben bölcsőde és a konyha működik, egy féleresszel bővült. Megújult a konyha és annak berendezései. Az udvarban új fatároló épült. A támogatás teljes összege: 15 532 742,- forint, mely magában foglalja a csoport- és hálótermek új bútorzatát is.
Az óvoda befogadóképessége: 
Az óvodában jelenleg 4 csoport működik: bölcsőde, kis-, középső-, és nagycsoport. A gyerekek összlétszáma 100 fő. A személyzetet 18 főből áll.
Az óvoda címe: 
Beregszász
Ukrajna