Az óvoda: 

A településen 1977-ben nyílt meg az óvoda a régi iskola épületében. A 150-éves épületet 2005-ben a „Juliánusz barát” alapítvány támogatásával, a Pedagógusszövetség közreműködésével a lehetőségekhez mérten felújították. Az épület rossz állapota miatt szükségessé vált a teljes körű felújítás.

A fejlesztés: 
Az intézményben jelenleg egy vegyes korosztályú magyar csoport működik, ahova 25 gyerek jár, melynek kiszolgálásáról 8 fős személyzet gondoskodik. A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program révén az épület új külső szigetelést kapott, kívülről újravakolták és kifestették, újrafedték a teljes tetőszerkezetet, kifestették a csoportszobákat, újraburkolták a padlót mindenütt, vizesblokkot alakítottak ki, felújították a konyhát és a kazánházat, szennyvízelvezető és szennyvíztározó rendszert alakítottak ki, kijavították az udvari kerítést, leaszfaltozták a járdát, és az udvaron homokozót alakítottak ki és hintákat állítottak fel. A támogatás teljes összege 1 101 577 Hr, mely magában foglalja a csoport és hálótermek új bútorzatát is. /1 UAH=9,96 HUF – 2017. 10.27./
Az óvoda befogadóképessége: 
Az intézményben jelenleg egy vegyes korosztályú magyar csoport működik, ahova 25 gyerek jár, melynek kiszolgálásáról 8 fős személyzet gondoskodik.
Az óvoda címe: 
Fornos
Ukrajna