A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program támogatásával egy vadonatúj óvoda épült Rimaszombatban, amely 60 gyermek befogadásra alkalmas.

A rimaszombati egyházközség Gólyavár óvodája készen áll a tanévkezdésre. Mint arról korábban már beszámoltunk, az építkezés megkezdése előtt még a korábban államosított telket vissza kellett vásárolnia az egyháznak. Maga az építkezés nagyobb fennakadások nélkül, a terveknek megfelelően zajlott. A 882 négyzetméter alapterületű földszintes épületben a csoportszobáknak külön hálórészt alakítottak ki. Több, más-más funkciójú közös tér segíti, hogy a színvonalas szakmai munkának semmi akadálya ne lehessen. A közös étkező, tágas közösségi tér és fedett terasz főként a gyerekek kényelmét szolgálja, de gondoltak a szülőkre is, így saját parkolót is kialakítottak.

Az épület kívülről hagyományosnak tűnhet, leginkább az erődtemplomokra emlékeztet, ám a kornak megfelelő, modern infrastruktúra szolgálja majd a gyermekek és a pedagógusok igényeit.

Az óvodába jelenleg két osztályra való jelentkező van, a harmadik óvodáscsoportot a tervek szerint jövőre indítanák el.

Az új intézmény átadó ünnepsége egyben tanévnyitó is volt. Az istentiszteletet követően adták át a Gólyavár óvoda, illetve a Református Alapiskola épületét. Az ünnepségen beszédet mondott Grezsa István, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Virsinszky Tamás